註冊 微博

[iOS] 幪面超人 riderbout iphone/andriod 刷招待教學

引用:
原帖由 amh1994128 於 2012-12-24 10:51 AM 發表
大大 小弟卡左係第2個步驟 可唔可以幫小弟刷?
招待ID:glspf
感激不盡
如卡係Step 2,跟哩個方法,唔洗行CMD

其實有個方法 安裝隻game 不用 CMD這步驟(前提是android模擬器已成功運行,可以上到網)Step1: 用一個email acc 寄出有隻game既apk file(不要壓縮,要直接寄個apk) 去另一個acc(最好用電腦寄,唔好經模擬器寄,否則會好慢)
Step2: 用成功運行既android模擬器 上返你個email acc,去寄件備份,找出個email,then download 拉打apk.
(用android模擬器 上網 係會好慢,所以要有耐性down隻game)
Step3: 用成功運行既android模擬器 安裝你剛下載既apk. Then可以開始刷招待.

TOP HOME

引用:
原帖由 。﹏。 於 2012-12-24 04:21 PM 發表

如卡係Step 2,跟哩個方法,唔洗行CMD

其實有個方法 安裝隻game 不用 CMD這步驟(前提是android模擬器已成功運行,可以上到網)Step1: 用一個email acc 寄出有隻game既apk file(不要壓縮,要直接寄個apk) 去另一個a ...
但點解我down左落黎之後係個模擬器到開唔到個apk file既 小弟用iphone 唔係好識用android個系統

TOP HOME

引用:
原帖由 amh1994128 於 2012-12-24 11:22 PM 發表

但點解我down左落黎之後係個模擬器到開唔到個apk file既 小弟用iphone 唔係好識用android個系統

你去返Email果度Download 附件。如果download緊既話會見到頂頂既通知欄有個箭咀。

向下拉個通知欄,見到通知中心,你會見到Download Complete,
按一下就會去到安裝版面

TOP HOME

開GAME時佢話我未插SIM CARD. 點算好?

熱門搜尋: 置業 服務 式 辦公室 迷你 辦公室 service apartment in hong kong estate

TOP HOME

引用:
原帖由 Ahben 於 2012-12-26 12:41 AM 發表
開GAME時佢話我未插SIM CARD. 點算好?
有無圖CC?我未試過有咁既情況

熱門搜尋: 襟章 fortune

TOP HOME

我試過用一部唔插SIM CARD嘅ANDROID都有相同情況

熱門搜尋: 手機

附件

2012-12-26 01:19 AM

TOP HOME

點解安裝唔到?

熱門搜尋: translator recruit

附件

2012-12-26 02:08 AM

TOP HOME

回覆 231# Ahben 的帖子

你開錯了 模擬器    你開左 平板 既system, 要開 手機system.
唔好貪個mon大,在設定模擬器時,  要在改名下一項 要選手機system.

TOP HOME

幪面超人riderbout 20幫人刷$5@

000,exp壼,sr龍騎

歡迎Pm

TOP HOME

引用:
原帖由 。﹏。 於 2012-12-25 05:19 PM 發表

你去返Email果度Download 附件。如果download緊既話會見到頂頂既通知欄有個箭咀。

向下拉個通知欄,見到通知中心,你會見到Download Complete,
按一下就會去到安裝版面
唔知道係唔係檔案出現問題
下載左之後佢話"無法開啟檔案"

TOP HOME

我冇用平板, 係100% Nexus S (4.0", 480 x 800: hdpi)

TOP HOME

引用:
原帖由 peter叔 於 2012-12-26 02:08 AM 發表
點解安裝唔到?
AVD 果度揀 Google APIs 唔好揀Android x.x.x 再試試

TOP HOME

引用:
原帖由 amh1994128 於 2012-12-26 05:05 PM 發表

唔知道係唔係檔案出現問題
下載左之後佢話"無法開啟檔案"
你Bulid 起個AVD 果陣,SD Card 果度,畀200MiB佢,再試下

附件

新圖片.bmp (1.14 MB)

2012-12-27 07:49 PM

新圖片.bmp

TOP HOME

引用:
原帖由 。﹏。 於 2012-12-27 07:46 PM 發表

AVD 果度揀 Google APIs 唔好揀Android x.x.x 再試試
I have tried both Google APIs and Android but can't install

TOP HOME

引用:
原帖由 jasonycy 於 2012-12-28 04:22 AM 發表

I have tried both Google APIs and Android but can't install
Gppgle api 就一定裝到,你係經cmd 行adb 裝,定上面啲ching果隻方法,經EMAIL?
有無咩Error Msg?

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。