註冊 微博

《真三國無雙7》正式公開!

引用:
原帖由 SIUKUEN 於 2013-2-8 01:09 AM 發表
接下來,我看到其他地方…
有不少玩家也擔心…
今集既關卡數目會唔會減少了呢? 同埋d 戰場大唔大?

前者既擔心,係根據訪問中既透露。
話今次有唔同角色玩,都只係大真三6故事既1.5-2倍。

後者既擔心,係因 ...
我覺得唔好 好似無雙3咁 一個圖分幾關用 已經好
同埋場地最好就靚啦 好似無雙5咁 我已經滿意的了

大細就睇關卡啦 五丈原D大戰 希望可以大D

熱門搜尋: 情人節 酒店

TOP HOME

引用:
原帖由 SIUKUEN 於 8/2/2013 01:09 發表
有不少玩家也擔心…

我覺得咁,故事關卡應該幾大,同埋應該會變番以前咁,一關玩哂,唔會好似6代咁將同一關斬件

而將會花超多時間嘅 將星mode 關卡就會同6代硬膠蜂巢d關一樣咁細,一樣咁無聊

其實我一直覺得 將星mode 只係唔用蜂巢形式出現嘅6代蜂巢mode,不停打不停刷,拎武器,道具,武將

我官網睇完話武器鍛鍊果part d附加效果係random我仲更加嘔血...感覺 將星mode 會成為呢代敗筆

TOP HOME

引用:
原帖由 benny200711 於 7/2/2013 21:50 發表
但公認既靚畫面呢...
不過都唔可以話5代冇優點,
據點分類同每個武將都有戰術用...
都啱嘅,5代畫面真係公認最靚,但其實要比較都係得6代,5代之前果d全部ps2,無得比

傳書系統都係另一優點嘅,幾好玩,火計 強襲 超好用

不過d優點好似好夾硬,d缺點都蓋過哂d優點 lol

TOP HOME

引用:
原帖由 dominicskgo 於 2013-2-8 04:22 AM 發表

我覺得唔好 好似無雙3咁 一個圖分幾關用 已經好
同埋場地最好就靚啦 好似無雙5咁 我已經滿意的了

大細就睇關卡啦 五丈原D大戰 希望可以大D
真三5 少量既優點,包括畫面、據點打法、傳書……之後就數到地圖!
個d高低差…又大又複雜既地圖真係似真正既戰場咁。

只用 夷陵 去同真三6 比較就知道個分野係邊。

今次d關卡全部都係重新製作,我唔希望因為咁,所以關卡既數目會少左……
引用:
原帖由 滿月新月 於 2013-2-8 05:40 AM 發表
我覺得咁,故事關卡應該幾大,同埋應該會變番以前咁,一關玩哂,唔會好似6代咁將同一關斬件

而將會花超多時間嘅 將星mode 關卡就會同6代硬膠蜂巢d關一樣咁細,一樣咁無聊

其實我一直覺得 將星mode 只係唔用 ...
咁您估關卡數目會唔會少過 真三6?
(我都幾擔心個故事mode 關卡數目又會唔會少左……)

將星mode 我同您睇法差唔多…… (最多係 蜂巢 加強版)

其實我又係唔明…點解有d野一定要 "random" ?

特別係需要我地去 "刷" 既野,好心就咪搞隨機啦。

所以,我只將希望放去 故事mode 度,希望個耐玩性真係會高過真三6。

TOP HOME

引用:
原帖由 dominicskgo 於 2013-2-7 10:22 PM 發表
5代都有優點既
樓上師兄講左

但6代唔係話唔好玩咩?朋友叫我千奇唔好買我先冇∼
其實六代都有唔少優點,
好多玩法都回歸番傳統,
只係...同五代一樣太多模組重複左...
雖然後來出DLC武器補救但要比錢又冇ex技唔係人人肯買...
引用:
原帖由 夜星飄雪 於 2013-2-7 11:05 PM 發表

大喬點解會係個大嬸 碧眼小兒變左盲眼太監

呢套野好在棄坑棄得早

做咩又同我講多一次
大喬完全變左做羅馬人...
殺大哥比人整盲加做性奴實在唔知講乜野好...

可能同小弟講都未定,
元姬就等小弟黎照顧啦.
引用:
原帖由 zero0417hk 於 2013-2-7 11:14 PM 發表

NTR真的大丈夫?
都要你有料先可以NTR麻!
引用:
原帖由 SIUKUEN 於 2013-2-8 01:09 AM 發表
有不少玩家也擔心…

可能開發者唔想個個戰場都有高低起伏掛...
睇怕故事又係以國家爲本,
唔會係4代既以個人睇法爲本...
引用:
原帖由 滿月新月 於 2013-2-8 05:46 AM 發表
都啱嘅,5代畫面真係公認最靚,但其實要比較都係得6代,5代之前果d全部ps2,無得比

傳書系統都係另一優點嘅,幾好玩,火計 強襲 超好用

不過d優點好似好夾硬,d缺點都蓋過哂d優點 lol
仲有神速同落石,
係山上比起平地用效果強得多呢...
當一隻遊戲既主要系統出得唔好,
其他副系統出得幾好都無法彌補...
5代既失敗正正係呢點...
但...之前太多人要求光榮求變,
結果光榮順應民意改玩法而出事...
引用:
原帖由 SIUKUEN 於 2013-2-8 12:55 PM 發表

真三5 少量既優點,包括畫面、據點打法、傳書……之後就數到地圖!
個d高低差…又大又複雜既地圖真係似真正既戰場咁。

只用 夷陵 去同真三6 比較就知道個分野係邊。

今次d關卡全部都係重新製作,我唔希 ...
其實廠商用隨機方法攞能力係想比到玩家驚喜同增加耐玩性...
但...唔係個個都有咁多時間去爲左能力而不停地刷刷刷...
實在唔明點解唔跟番4代個特定條件去攞神器同道具...

TOP HOME

好想快D用曹丕

熱門搜尋: art jamming

TOP HOME

回覆 816# jimmylam20 的帖子

用雙劍既曹丕比用單劍強得多呢.

TOP HOME

真3國無雙7完成發表會
http://www.youtube.com/watch?v=U96o5rllKGY

足足一小時既片段 大家按新頁睇應該會方便D

TOP HOME

引用:
原帖由 benny200711 於 2013-2-8 06:54 PM 發表
其實六代都有唔少優點,
好多玩法都回歸番傳統,
雖然後來出DLC武器補救但要比錢又冇ex技唔係人人肯買...
殺大哥比人整盲加做性奴實在唔知講乜野好. ...
今集故事mode都係以 國傳 形成進發……

問題係,您地覺得今集故事既長度…會唔會比得上 真三6?

我唔奢望會加長幾多……只望唔會縮短吧?

TOP HOME

引用:
原帖由 SIUKUEN 於 2013-2-8 09:40 PM 發表

9成9都係大路關喇

其實最想出埋他國 故事MODE 2-3關都好呀

熱門搜尋: dha 母乳 bb 用品 開倉 2012 baby

TOP HOME

引用:
原帖由 SIUKUEN 於 8/2/2013 21:40 發表

長又好,短又好啦,唔好將一關斬件咁就得喇

好似赤壁咁,借東風一關,放火又一關,咁樣好硬膠,好似以前2代咁一關做哂所有嘢先好玩

以前d特殊事件做唔做到都有大影響,不知幾刺激,以前赤壁放唔到火都唔知幾大鑊,而家就變到一定放到火

TOP HOME

引用:
原帖由 ★小Cake☆ 於 2013-2-8 10:44 PM 發表

9成9都係大路關喇

其實最想出埋他國 故事MODE 2-3關都好呀
大路關有就一定要有 (每集玩一次都唔會厭的…) , 希望會加長多少少啦。

我都好想佢地重視下 "他" 國,俾多d劇情班 "他" 國角色。
引用:
原帖由 滿月新月 於 2013-2-8 10:49 PM 發表

好似赤壁咁,借東風一關,放火又一關,咁樣好硬膠,好似以前2代咁一關做哂所有嘢先好玩

以前d特殊事件做唔做到都有大影響,不知幾刺激,以前赤壁放唔到火都唔知幾大鑊 ...
我都比較鍾意好似以前咁,一關就一次過咁玩!

同埋今集除左 "逃離戰" 之外,應該都同 真三6 咁,無限時間吧?

我喜歡無限時間呢個設定。(雖然我地基本上好少打一關會超過一小時…)
但起碼真係確保我地鍾意既話,可以完全放心咁慢慢打!

我好怕要我地趕時間…趕任務…所有野都趕趕趕…咁打完就算!
您試諗下,一邊又不停要我地係咁 "刷野" … 一邊又要不停咁 "趕工" ……
種感覺一定唔會係享受! 亦無左玩無雙game既意義了。

TOP HOME

呂布的覺醒無雙真係勁到爆炸∼

psn>> ZEROPOOH

TOP HOME

引用:
原帖由 SIUKUEN 於 2013-2-9 12:34 AM 發表

大路關有就一定要有 (每集玩一次都唔會厭的…) , 希望會加長多少少啦。

我都好想佢地重視下 "他" 國,俾多d劇情班 "他" 國角色。

同埋今集除左 " ...
最好反轉三國歷史 唔想最後IF 路線都係 魏蜀吳  俾D 地位人地玩下都好MA

馬騰.......袁紹呢D 呂布 孟獲

TOP HOME

引用:
原帖由 滿月新月 於 2013-2-8 05:40 AM 發表

其實我一直覺得 將星mode 只係唔用 ...
關於將星MODE, 我認為佢會採用真6猛將傳既傳奇模式咁,我睇個佢個介紹影片,是以建立村莊或國家咁既形式咁透個破關黎增加該區既完成度。
有玩過真6猛將傳既人應該會清楚。而且嗰個模式既關卡都係好似係用武將個人故事為藍本 ,唔係好似蜂巢既關卡毫無故事性 ,"純粹"刷關打道具賺錢買武器道具再刷關咁樣。
不過照官網提供既消息,我認為佢都會沿用刷關打道具賺錢買武器道具再刷關既方法 ,而且會以建立銅雀台為目的,我估計係刷道具方面可能仲誇張。
引用:
原帖由 benny200711 於 2013-2-8 06:54 PM 發表
其實六代都有唔少優點,
好多玩法都回歸番傳統,
殺大哥比人整盲加做性奴實在唔知講乜野好. ...
其實集合眾代既優點,就會成為最完美既無雙。
引用:
原帖由 ★小Cake☆ 於 2013-2-9 09:21 AM 發表
最好反轉三國歷史 唔想最後IF 路線都係 魏蜀吳 俾D 地位人地玩下都好MA

馬騰.......袁紹呢D 呂布 孟獲
我諗佢會留返係猛將傳,special或者empire時候會咁做
引用:
原帖由 SIUKUEN 於 2013-2-9 12:34 AM 發表

同埋今集除左 " ...
會有時間限制,不過唔知係唔係逃脫戰關係,我睇過巴哈姆特電玩瘋示範影片,曹操嗰關係有時間限制。而且我個人認為,有時間限制比較好,比人感覺係戰戰競競,有臨場感。純個人意見

而且都係0個句,他國既劇情會留返比光榮制作猛將傳special and empire時會咁做
引用:
原帖由 滿月新月 於 2013-2-8 10:49 PM 發表

以前d特殊事件做唔做到都有大影響,不知幾刺激,以前赤壁放唔到火都唔知幾大鑊 ...
我估計光榮分關咁做會比人感覺上關卡數目好似多左,希望光榮今集如果合併兩關為一關時會更流暢。同埋關卡再可以多啲55
同埋我希望故事模式關卡可以多啲,因為我玩真6故事真係幾好,有感動位 ,有熱血感 但關卡少左啲。
我希望佢係大大小小既關卡都有,大至赤壁,小至突擊戰役 ,其實三國每一場戰役都會影響日後作戰或者歷史,所以真7先會出IF劇情 唔錯
期望有更多感動位

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。