註冊 微博

[新手發問] 想問問飛鏢靶尺寸

想問問飛鏢靶尺寸 E-mail 此主題給朋友

想問問d2同鳳凰機的飛鏢靶尺寸?
係15.5定18吋@@?
因朋友話想買個硬board在家玩,但去鏢局就玩鏢機多..唔知買咩尺寸@@~
thx a lot

TOP HOME

盡量畫到準, 睇下有冇用.

我掟標既方法肯定好多問題, 唔好學.

TOP HOME

引用:
原帖由 香港至NET超人 於 2012-8-6 11:29 PM 發表
盡量畫到準, 睇下有冇用.

咁睇硬板有效範圍未仲細

TOP HOME

引用:
原帖由 sw2233233 於 2012-8-7 12:00 AM 發表
咁睇硬板有效範圍未仲細
係細d, triple/double/bull位特別明顯, 硬靶個bull只係比機個in bull大少少,
而硬靶中仲有trainer board, triple/double/bull又再窄d.

熱門搜尋: monitor it support 打印機 科技

TOP HOME

引用:
原帖由 香港至NET超人 於 2012-8-7 12:03 AM 發表

係細d, triple/double/bull位特別明顯, 硬靶個bull只係比機個in bull大少少,
而硬靶中仲有trainer board, triple/double/bull又再窄d.
咁我叫我同事買十八寸既硬靶練鏢好了,想問埋軟頭轉針頭影響大唔大? 謝

TOP HOME

請問放靶嘅高度係唔係1.73m?距離係咪2.37m?

…我唔係太記得…

熱門搜尋: 小型 工程 求婚 文件櫃 人像 攝影 芝柏 婚紗 攝影

TOP HOME

in bull 離地 1.73 米, 由靶至界線的距離為 2.73 米。(地面水平計)
http://members.shaw.ca/edmontonpubdarts/dartboard-setup.htm

TOP HOME

引用:
原帖由 sw2233233 於 2012-8-7 12:15 AM 發表
咁我叫我同事買十八寸既硬靶練鏢好了,想問埋軟頭轉針頭影響大唔大? 謝
影響因人而異, 但果d鋼針轉接頭比膠針明顯重,
套標重心略為向前傾, 加上掟標線係同軟標唔同
係近少少, 我覺得硬靶同火雞及M機分別唔係咁
大, 同發光機就好似幾明顯, 發光機好似遠少少.

TOP HOME

家下有D家用軟靶個Size都係跟硬靶Size

熱門搜尋: monitor it support

TOP HOME

引用:
原帖由 inoueshun 於 2012-8-7 01:43 PM 發表
家下有D家用軟靶個Size都係跟硬靶Size
係呀, 我買的第一個玩具(當時係咁當)
HARROWS ELECTRO 180, 就係13.5"
TARGET AREA.

TOP HOME

引用:
原帖由 香港至NET超人 於 2012-8-7 02:03 PM 發表

係呀, 我買的第一個玩具(當時係咁當)
HARROWS ELECTRO 180, 就係13.5"
TARGET AREA.
我屋企個軟靶都係13.5

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。