發新話題發佈投票

[討論] 刀劍神域

刀劍神域 E-mail 此主題給朋友

有冇人知刀劍神域動畫版會有幾多集?

TOP HOME

其實有專區…仲係第一頁

熱門搜尋: pn diamond 耳環 男裝 手錶 gia diamond
Hey, mister...
I am MAD SCIENTIST
It's SO COOOOOL
Sonofabitch!!!

TOP HOME

別在這發問
有專區的
睇晒d無關既野
就算佢地離題,講既野幾咁九唔搭八
你都要入專區一頁一頁咁睇
直到你搵到你想知既資料。

TOP HOME

引用:
原帖由 zolang 於 2012-6-10 03:26 PM 發表 別在這發問有專區的睇晒d無關既野就算佢地離題,講既野幾咁九唔搭八你都要入專區一頁一頁咁睇直到你搵到你想知既資料。
在專區問問題不是很過分吧…

熱門搜尋: service apartment in hong kong 天 晉 地產 網 迷你 辦公室 服務 式 辦公室
Hey, mister...
I am MAD SCIENTIST
It's SO COOOOOL
Sonofabitch!!!

TOP HOME

回覆 3# zolang 的帖子

話中有骨呢......
------------------------------
其實有問題不一定要到專區問(off topic講吓,專區的作用就是集中有關作品的討論及資料,以免版上出現一大堆相同且意義不大的帖子)
善用搜尋器一般都能找到答案,找不到再到專區問也未遲
至於樓主這個問題嘛
google[刀劍神域],第一個結果就有答案了.

さあ 生まれ落ちた子よ そなたらは王に傅く子供たち

その諸手に王の剣 十二から成る威光の翳し

いま、世界のすべては敗者となれ 王剣・十二銀盤の哮れる日

TOP HOME

引用:
原帖由 chickenpowder 於 2012-6-10 04:02 PM 發表
話中有骨呢......
------------------------------
其實有問題不一定要到專區問(off topic講吓,專區的作用就是集中有關作品的討論及資料,以免版上出現一大堆相同且意義不大的帖子)
善用搜尋器一般都能找到答 ...
成日都見到有人問野
之後就有人彈出黎叫人入專區搵,專區問
出貼個個又唔會整合d資料
成幾百頁,叫人睇埋晒d無理頭既野一頁一頁去搵
之後問完又無人理佢個下先o咀
所謂既專區,只係俾d人士入去吹水既地方
根本就唔係搵野既地方

TOP HOME

回覆 6# zolang 的帖子

一般動畫專區都會有幾層資料樓
刀劍果個係特例,因為本身唔係動畫專區

問完又無人理就真係自求多福啦,始終唔係個個都得閒逐個逐個答
而且有唔少問題只要善用搜尋器就有答案,有時見到真係懶得答.

TOP HOME

引用:
原帖由 chickenpowder 於 2012-6-10 06:31 PM 發表
一般動畫專區都會有幾層資料樓
刀劍果個係特例,因為本身唔係動畫專區

問完又無人理就真係自求多福啦,始終唔係個個都得閒逐個逐個答
而且有唔少問題只要善用搜尋器就有答案,有時見到真係懶得答.
所以個d所謂既專區,入去搵資料真係大海搵針一樣。
又唔係個個出貼都會ground番d資料
又唔會更新d資料,有得佢地係唔知第幾頁,第幾個,你點搵

TOP HOME

資料 =.= ?! 不是用google wiki 的嗎

http://www.google.com.hk/

http://zh.wikipedia.org/zh-hk/Wiki

刀劍 加速 也是半年番

專帖有專帖的用處

不是發帖就一定要有人應

講白點就是懶////口\\\\
懶得去google都算
整個專區爬一爬有答案你又不找
真係要入去問 點都會有人答你 不過係時間問題

但不要去說什麼會無視我呀 會被婊呀
到頭來也是因為懶
所以...反省一下吧

順帶一提
以七月新番為例
不是所有公佈了動畫化的新番也會明確地指明集數...
連播到未播 所以理論上有機會查不到
這時候問了 知道不知道答案也沒有任何用處...還不是七月才看

那些宛如寶石般閃閃發光的每個美麗瞬間,
一旦錯過就會永遠不復返,沒有例外。
人生只有一次,就只能活這麼一次,
所以——
千萬不要錯過才後悔,現在就要發覺它的可貴,然後緊緊抓住不放。

TOP HOME

引用:
原帖由 frank120 於 2012-6-10 09:34 PM 發表
資料 =.= ?! 不是用google wiki 的嗎

http://www.google.com.hk/

http://zh.wikipedia.org/zh-hk/Wiki

刀劍 加速 也是半年番

專帖有專帖的用處

不是發帖就一定要有人應

講白點就是懶////口\\\\
...
只是說以前,某d根本就係吹水區,完全離晒題
原本專區既作品
但係入面講緊既,完全唔關個本漫畫事,唔係個個作者,更加無係關連既野
試問入去見到呢d咁既野
再加上成百幾二百頁,叫人點入去搵
d人入去洗版,發問根本就會俾人無視
重叫人入專區問
根本就連專區入面發生咩事都無留意

TOP HOME

當然最先最先係要google,
其次先係睇專區p.1。
唔係叫你爬樓,唔爬樓都可以去專區問問題。

TOP HOME

回覆 10# zolang 的帖子

就我所見大部份動畫專區都有最基本的資料
-------------------------------
老實說除非作品很冷門,不然google一下所得的資料肯定比你在專區見到的多
我自己一般也不會用專區找資料,先google一下,google沒有的話再到日本的情報網/2ch看,再沒有的話才到專區問

TOP HOME

控制不到風氣是樓主的責任

不過以前也有做得很好的呀

那些宛如寶石般閃閃發光的每個美麗瞬間,
一旦錯過就會永遠不復返,沒有例外。
人生只有一次,就只能活這麼一次,
所以——
千萬不要錯過才後悔,現在就要發覺它的可貴,然後緊緊抓住不放。

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。