註冊 微博

[討論] 佐助現時實力絕對不足以應付牙、鹿丸、丁次(含理性分析)

引用:
原帖由 小鱷 於 2012-2-21 01:55 PM 發表 其實講緊既天照一直係依隻模式既天照
唔知天照燒唔燒到影子呢

熱門搜尋: express
沒有最強 只有更強 …

TOP HOME

引用:
原帖由 koz20032001 於 2012-2-21 02:20 PM 發表
打過先知 我無話佢地三個打得win佐助 係你地講到佐助必勝姐

我地?我之前無參與過,
只係奇怪,你又話無打過,咁你係邊到得出「佐助唔勁,豬鹿蝶三個好勁」既推論?

簡單一點:主角必勝論,如果真打,除咗鳴,都無乜邊個可以真係KO到佐,因為點夾硬,AB都要俾佢贏先有戲做
所以,佢地所講不無道理,反而,我唔知你既推斷點黎囉

熱門搜尋: 鋼琴 課程 結他 鋼琴 調音

TOP HOME

引用:
原帖由 koz20032001 於 2012-2-21 01:34 PM 發表
見到天照都重要轉 你覺得牙係白痴定無腦

又係你話牙狼牙  牙出牙狼牙 佐助係可以出加具命土擋加還擊

TOP HOME

引用:
原帖由 koz20032001 於 2012-2-21 01:36 PM 發表
又係你自己講分身 呢啲無限假設你講埋佢
麒麟 唔使自己查克拉? 你估下下都落雨咩 等落雨出死q 左啦

係你話麒麟要準備動作多我先話用分身比本體有時間出麒麟
我咪話落雨先出麒麟  唔落雨就咪出啦
等落雨出死q 左啦? 無人話一定要出麒麟,  你覺得佐助最勁既招係麒麟 ? 唔出麒麟 出其他招就會死q左?

TOP HOME

言下之意 即是無論 三人出什麼絕技 都沒有辦法打羸佐助嗎?
若然如此 我們的討論就此結束...

熱門搜尋: filter
沒有最強 只有更強 …

TOP HOME

引用:
原帖由 koz20032001 於 2012-2-21 02:33 AM 發表
外道魔像 有七隻尾獸既查克拉係體內 有咩可能唔勁??
除非你覺得須佐勁過外道魔像啦
你又邊度見到查克拉等於力量牙
如果查克拉代表力量既小李應該廢過木葉丸
無人話須佐勁過外道魔像既..
只係想帶出丁次無甘強勁姐..
一隻螞蟻既力量X100倍未必可以打破一舊木
雷影加土影要用戰略係須佐身上開個洞..
丁次,鹿丸加牙可以相比嗎?
你未免睇得起佢地了,,更何況..劇情未交代佐助換眼後須佐既能力..
如果佐助隻須佐繼承了三樣神器既話就唔洗再講落去喇..

TOP HOME

引用:
原帖由 koz20032001 於 2012-2-21 02:21 PM 發表
唔知天照燒唔燒到影子呢

所以勝負既關鍵係取決於鹿丸同佐助方面
天照..我諗都燒唔到影子..除非鹿丸用影縫將影子實質化
須佐係查克拉物 所以唔知會唔會有"影子"既存在..
如果無..鹿丸就無左個優勢...即使鹿丸捉到佐助..但係有須佐既存在...影子術控制既5分鐘內..究竟可唔可以打敗有天照護住既須佐?
即使丁次用爆蝶打落去...最多都係須佐粉碎同佐助飛街...但最多都係重傷...但相對天照就要學雷影切手..咁丁次仲會唔會打落去都係一個問題
而如果須佐係屬於有影子類...可以捉到須佐既..咁捉到須佐既話 或者可以控制黎攻擊佐助..但佐助係可以收返須佐(詳情睇返打多由也..影子比鹿丸捉住都可以叫佢地返去)
收返須佐..ok..你可以話鹿丸可以捉多佢一獲...但佐助擁有既係寫輪眼...寫輪眼可以預知攻擊路線...同佐助有既唔係得千鳥同麒麟依兩招雷技...千鳥千本 千鳥銳槍 千鳥光劍 千鳥流殺傷力都好高
預知攻擊路線..丁次同牙就算速度幾快都攻擊唔到(有埋須佐果陣就好似機戰一開始打最終boss咁 完全回避同防禦扣1血)
取決點係鹿丸到..究竟可唔可以捉到佐助

熱門搜尋: filter 太陽燈

TOP HOME

引用:
原帖由 40489798 於 2012-2-21 06:14 PM 發表

你又邊度見到查克拉等於力量牙
如果查克拉代表力量既小李應該廢過木葉丸
無人話須佐勁過外道魔像既..
只係想帶出丁次無甘強勁姐..
一隻螞蟻既力量X100倍未必可以打破一舊木
雷影加土影要用戰略係 ...
對不起 我笑了 小李係不善於使用查克拉 先唔學忍術 走去學體術
八門遁甲 係將查克拉門解除 從而增加查克拉流量...
體能=查克拉 小李、凱兩個既體能係火影入面數一數二既人...查克拉佢地兩個係好多

沒有最強 只有更強 …

TOP HOME

引用:
原帖由 小鱷 於 2012-2-21 06:25 PM 發表

所以勝負既關鍵係取決於鹿丸同佐助方面
天照..我諗都燒唔到影子..除非鹿丸用影縫將影子實質化
須佐係查克拉物 所以唔知會唔會有"影子"既存在..
如果無..鹿丸就無左個優勢...即使鹿丸捉到佐助..但係有須佐既存在 ...
寫輪眼係可以預知攻擊路線 但係攻擊次數繁多 係睇唔晒...
可以重溫螺旋手裹劍打角都 卡卡西點講 同埋睇返佐助對八尾人柱力奇拉比
沒有最強 只有更強 …

TOP HOME

引用:
原帖由 koz20032001 於 2012-2-21 06:11 PM 發表
依家情況 三人打唔羸佐助就係既 只差在鹿丸有無方法可以打耐D
丁次同牙真係唔睇好 兩個都要埋須佐身 佐助只要出加具命土牙就唔洗打
丁次硬上就無左隻手 佐助最壞情況如你所願都只係被打爆哂個須佐
鹿丸既術既強度更係唔洗提
如果趕走牙加入我愛羅咁就唔可以一口咬定

TOP HOME

引用:
原帖由 koz20032001 於 2012-2-21 07:08 PM 發表

對不起 我笑了 小李係不善於使用查克拉 先唔學忍術 走去學體術
八門遁甲 係將查克拉門解除 從而增加查克拉流量...
體能=查克拉 小李、凱兩個既體能係火影入面數一數二既人...查克拉佢地兩個係好多
你笑d野好funny既
八門遁甲係將查克拉門解除,,
即係未解放既小李仍然係一件垃圾啦
錯就認左佢啦,,何必死雞撐飯蓋呢..
甘不如甘講啦,,面具男用剩一千分一既查克拉..
係咪會揮拳會唔會細力左牙 ?

TOP HOME

引用:
原帖由 40489798 於 2012-2-21 09:05 PM 發表 你笑d野好funny既 八門遁甲係將查克拉門解除,,即係未解放既小李仍然係一件垃圾啦 錯就認左佢啦,,何必死雞撐飯蓋呢..甘不如甘講啦,,面具男用剩一千分一既查克拉..係咪會揮拳會唔會細力左牙 ?  ...
我錯?返去重睇啦 體力同查克拉係成正比架

沒有最強 只有更強 …

TOP HOME

引用:
原帖由 koz20032001 於 2012-2-21 06:11 PM 發表
你唔好再回啦咁。
如果就戰術,技能,AB隨時都可以加以變化/加新技能,所以基本上係無可能預測,但係唯獨是一樣:佢係第二主角呢樣係不變。
除非AB想係大戰未完既時候殺咗第二主角,否則佐都不可能敗給豬鹿蝶。(esp 用二線配角黎殺?係殺都會留俾啲主線配角,e.g. 鼬 等等,高級啲既配角)

TOP HOME

引用:
原帖由 koz20032001 於 2012-2-21 10:10 PM 發表
我錯?返去重睇啦 體力同查克拉係成正比架

但你理解力上有錯,,
體力就係hp~部份online既疲勞值..
力量就係力量,,有體力唔等於有強大既力量...
總概,須佐既力量其實係未知數, 佐助既須佐更加係未知數..
三人同佐助不能以理性分析勝負~

熱門搜尋: 關節炎 陽痿

TOP HOME

引用:
原帖由 40489798 於 2012-2-21 11:36 PM 發表

但你理解力上有錯,,
體力就係hp~部份online既疲勞值..
力量就係力量,,有體力唔等於有強大既力量...
總概,須佐既力量其實係未知數, 佐助既須佐更加係未知數..
三人同佐助不能以理性分析勝負~
http://www.narutom.com/comic/16_81.html
體術與查克拉是否相掛鈎 請自行重溫
http://www.narutom.com/comic/16_36.html
八門遁甲的目標...
希望別再說 小李沒有查克拉

沒有最強 只有更強 …

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。