註冊 微博

[台灣] 台灣ATM禁錢問題

台灣ATM禁錢問題 E-mail 此主題給朋友

東亞附有儲蓄戶口既PLUS信用卡~
可以在台灣ATM禁錢嗎~!?
我星期日去台北玩~
但前幾日上網搵資料時有POSE話東亞信用卡禁唔到~
唔知有冇朋友有經驗可以話我知~
唔該~!

熱門搜尋: 手機 video conference

TOP HOME

引用:
原帖由 keimcy 於 2011-9-23 11:26 AM 發表
我星期日去台北玩~
唔該~!
你搵果個post相信係我寫果個.....
我打電話問過東亞, 佢地答唔可以.....

TOP HOME

引用:
原帖由 SunnyCSL 於 2011-9-23 11:41 發表

你搵果個post相信係我寫果個.....
我打電話問過東亞, 佢地答唔可以.....
居然@@
請問師兄時問的~!?
因為我頭先(23-9-2011 13:17)打去卡中心問~
卡中心個小姐話plus果邊覆佢話只要有plus標誌既櫃員機就ok~
收每次50蚊既費用~
之後我confirm一次問佢""姐係我去到台灣~唔理咩銀行~只要見到有plus既提款機就可以禁到我儲蓄戶口入面既錢""
佢答我話"""係"""~只係手續係每次收咁~

有冇朋友最近去過台灣又有經驗~!????

TOP HOME

引用:
原帖由 keimcy 於 2011-9-23 01:22 PM 發表

居然@@
請問師兄時問的~!?
因為我頭先(23-9-2011 13:17)打去卡中心問~
卡中心個小姐話plus果邊覆佢話只要有plus標誌既櫃員機就ok~
收每次50蚊既費用~
之後我confirm一次問佢""姐係我去到台灣~唔理咩銀行~只 ...
而家計返都應該係前年lu.....
當時係台灣經 Plus 提款失敗, 後來打電話去卡中心問, 佢答只可以經 Plus 係"信用卡"戶口提款, 但手持 Master 又可以經 Cirrus 係儲蓄戶口提款
之後已經無再用過呢張卡係外地提款lu.....

TOP HOME

引用:
原帖由 SunnyCSL 於 2011-9-23 16:11 發表

而家計返都應該係前年lu.....
當時係台灣經 Plus 提款失敗, 後來打電話去卡中心問, 佢答只可以經 Plus 係"信用卡"戶口提款, 但手持 Master 又可以經 Cirrus 係儲蓄戶口提款
之後已經無再用過呢張卡係外地提款lu. ...
明白~感謝師兄回答~
我都係決定帶現金去當地銀行換><

TOP HOME

唔知幫唔幫到你.......
我自己(今年5月)同fd去TW........
冇帶港幣去兌......因為聽講去counter兌手續費仲貴.......
所以用恆生提款卡(有plus)去禁$$$$$$$$$........(我fd好似用中銀卡)
我係機場入面既ATM禁過......捷運入面又禁過........
不過每次有個額.....好似最多一次禁20,000台幣......
仲有一定要係有"plus"字既ATM禁.......
放左張卡入去ATM佢會有d choose俾你揀.......
你要揀用"plus"既方法去提$就得.....~
Have Fun~

TOP HOME

回覆5 #的帖子

引用:
原帖由 keimcy 於 2011-9-23 04:36 PM 發表 明白~感謝師兄回答~我都係決定帶現金去當地銀行換>
如果你得一張卡,咁無得好講…
以信用卡(附有儲蓄戶口)為例,HSBC同永亨都無問題,唯獨東亞唔得
我而家只會係果邊用HSBC提款卡經Plus/HSBC網絡提款

TOP HOME

引用:
原帖由 ivanhei 於 2011-9-24 03:41 AM 發表
甘我想問下我中銀同恆生張卡冇plus但有銀聯....甘樣提唔提到錢???
唔知幫唔幫到你.......
我自己(今年5月)同fd去TW........
冇帶港幣去兌......因為聽講去counter兌手續費仲貴.......
所以用恆生提款卡(有plus)去禁$$$$$$$$$........(我fd好似用中銀卡)
我係機場入面既ATM禁過.. ...

TOP HOME

甘我想問下我中銀同恆生張卡冇plus但有銀聯....甘樣提唔提到錢???

熱門搜尋: art jamming

TOP HOME

引用:
原帖由 jaylht 於 2011-9-25 12:06 PM 發表

銀聯我自己未試過......
但見其他post既人話銀聯去銀聯機都可以禁......

熱門搜尋: 結婚 花球 深圳 婚紗 攝影

TOP HOME

引用:
原帖由 jaylht 於 2011-9-25 12:06 PM 發表

我而家係台灣呢到讀書..我係用恆生卡 用銀聯禁錢  而家基本上台灣既提款機都會提供銀聯提款...而家用銀聯..plus基本上係比去銀行換錢匯率仲要高dd..

http://www.facebook.com/tingtingBOBO
甘婷婷

TOP HOME

如果你用saving acc禁就ok!

我上次去都係用東亞提x咭,credit card 就唔知了
引用:
原帖由 keimcy 於 2011-9-23 11:26 AM 發表
我星期日去台北玩~
唔該~!

熱門搜尋: dha baby 母乳

TOP HOME

唔該晒...師兄Ho2311...既寶貴意見....萬分受用

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。