註冊 微博

[知識] 電木結他應該買邊隻牌子

引用:
原帖由 Neo007 於 2011-7-13 01:57 發表

我想要 yamaha品牌 有無1000樓下既好選擇  電木結他 吾系全鋼線都得 我會自行換
What do you mean by that?
Restring a nylon string classical guitar with steel strings?
Are you out of your mind?

TOP HOME

總之有咩電木好啊-.- 唉

熱門搜尋: 滅蟲 建築 材料 ipcam 設計 公司 梳化

TOP HOME

引用:
原帖由 Neo007 於 2011-7-13 02:36 AM 發表

就系怕揀錯  d人話yamaha既電木系最好啊嘛 甘我都吾知點好
邊個同你講?
佢一定同你好好朋友

TOP HOME

引用:
原帖由 homan921 於 2011-7-13 12:50 PM 發表

邊個同你講?
佢一定同你好好朋友
上網睇咋- -

熱門搜尋: diamond

TOP HOME

樓主係買就買好d啦...起馬2千up啦
貪平得個吉咋...仲要電木

TOP HOME

引用:
原帖由 yutoil 於 2011-7-13 02:01 PM 發表
樓主係買就買好d啦...起馬2千up啦
貪平得個吉咋...仲要電木
um~ 你有豆奶.. thx><

熱門搜尋: diamond gia 耳環 pn diamond

TOP HOME

建議可以去tomlee 問下D sales 呢個budget 有咩選擇, 再自己試下邊款啱心水, 因為聲同款呢D 真係幾個人~
再唔係可以去D 細琴行or 淘寶搵, 好多時佢地都有D 不知名牌子嘅結他出售, budget 唔多的話去呢D 琴行可能會多D 選擇, 當然品質方面未必有保證~
我自己當年嘅情況都係咁上下, 係有時要膽粗粗多D去琴行問or 刨下post
anyway 祝你好運啦~

TOP HOME

fender cd60ce 二千幾蚊
仲有個fishman pick up 都幾低玩下!!

TOP HOME

引用:
原帖由 aryip888 於 2011-7-13 23:48 發表
fender cd60ce 二千幾蚊
仲有個fishman pick up 都幾低玩下!!
Neo007's budget is under $1000.

熱門搜尋: 鋼琴 課程 琴行

TOP HOME

引用:
原帖由 soonboy 於 2011-7-13 09:51 PM 發表
建議可以去tomlee 問下D sales 呢個budget 有咩選擇, 再自己試下邊款啱心水, 因為聲同款呢D 真係幾個人~
再唔係可以去D 細琴行or 淘寶搵, 好多時佢地都有D 不知名牌子嘅結他出售, budget 唔多的話去呢D ...
多謝你啊!><

TOP HOME

1000樓下…Toyama啦

熱門搜尋: 滅蟲 建築 材料 ipcam 設計 公司

TOP HOME

我都係新手。用緊yamaha f310. 一手TL買。當時想過買二手,但唔識彈,根本唔識試。都係買一手好啲,有咩事都可以番去找晦氣。而且大牌子放二手都多啲人要。學好左再買二手,尋下寶都未遲

但$1000一手電木又大牌子,又真係難。一個月前尖咀tl 我見到ibanez最入門電木$1300。

TOP HOME

你真係有需要電木?
木結他算啦. 偉樂琴行o個D幾平.

TOP HOME

引用:
原帖由 dannychow 於 2011-7-14 10:12 PM 發表
你真係有需要電木?
木結他算啦. 偉樂琴行o個D幾平.
我都轉木啦依家 決定f310

熱門搜尋: accounting

TOP HOME

伸延閱讀
 29 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。