註冊 微博

【512MB神作】《二之國-漆黑的魔導士討論區》(level5+宮崎駿)新增攻略及全本魔法書

【512MB神作】《二之國-漆黑的魔導士討論區》(level5+宮崎駿)新增攻略及全本魔法書 E-mail 此主題給朋友

rom+補丁+魔法書下載
http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=11199256
NDS群
group255369@msnzone.cn

官網
http://www.ninokuni.jp/ds/

雖然不如KONAMI、CAPCOM、SE等一線大公司的名頭那樣如雷貫耳,但是對於DS的玩家來說,LEVEL5這個開發“雷頓”、“閃電十一人”以及 DQ9的遊戲製作商有著讓人信服的遊戲製作實力,在GDC2009上,L5的社長日野晃博再次介紹了一款令人期待的迷幻RPG——與吉卜力工作室合作製作 的遊戲《二之國》(二ノ國),讓所有任天堂DS的玩家們興奮不已。

《二之國》是一款“人與人的心之連接”為主題的幻想RPG遊戲作品,講述13歲的少年擺脫死去母親的陰影,手拿魔法指南書《Magic Master》前往異世界“二之國”冒險的故事。遊戲由LEVEL5和著名動畫工作室吉卜力(STUDIO GHIBLI)合作開發,吉卜力負責的是遊戲中的動畫部分,而在多部宮崎駿作品中擔任作曲的久石讓在遊戲中也將擔任原創音樂的創作。這是吉卜力工作室首次 參與原創遊戲的開發,從目前公佈的圖片來看,本作可說是充滿著吉卜力風格。 同時也非常吸引廣大玩家的一個因素是,遊戲將同捆一本名為《Magic Master》(魔法專家)的書籍,本書將作為遊戲中魔法使修行的“魔法指南書”來使用,記載有魔法的咒文、除魔的紋章以及秘藥的配方等情報。

遊戲下載+攻略+全魔法書掃瞄圖
http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=11199256

我的本名叫 Pan.D.Aman
可是世界政府硬是把我的名字改成了Panda.Man......

TOP HOME

留位
可是世界政府硬是把我的名字改成了Panda.Man......

TOP HOME

呢隻game冇魔法書玩唔到, 好多玩rom鼣ㄤ朮穨藅予峇H地scan魔法書...
唔知隻game咩價錢呢?有齯葥妢Q入一隻...

TOP HOME

引用:
原帖由 toytoytang 於 2010-12-9 04:27 PM 發表
呢隻game冇魔法書玩唔到, 好多玩rom鮋都等緊攻略或人地scan魔法書...
唔知隻game咩價錢呢?有鱓心動想入一隻...
tgbus有攻略了
http://forum點tgbus點com/viewthread.php?tid=1812165

熱門搜尋: 基金

TOP HOME

超華麗既畫質呀:O!!!!!!!
等我3月面完試打番機先!!D

熱門搜尋: 寵物 用品 速遞 petpetpet 寵物 用品 速遞

TOP HOME

岩岩開始玩E隻野,唔知點呢,希望有人做攻略啦

熱門搜尋: 抑鬱 高級 文憑 室內 設計 課程 動畫 學 日文

TOP HOME

引用:
原帖由 death_kg 於 2010-12-9 07:18 PM 發表
超華麗既畫質呀:O!!!!!!!
等我3月面完試打番機先!!D
音樂都好正

TOP HOME

引用:
原帖由 ufo6002 於 2010-12-9 06:22 PM 發表

tgbus有攻略了

game 6800日元,本書好似3000日元
6800日元包左本書啦~
3000日元係如果唔見左本書補購價(仲要有果張補購紙先得!!!)...好鬼貴...
可惜我今日都仲未買到,GAME舖話明天先有貨...都唔知個價係點,希望唔好過$500......

TOP HOME

尋日問過GAME店未返貨, 仲有NDS 日文GAME好少有行貨返, 返親都係水貨, 所以一隻普通GAME通常都要4字頭, 呢隻我諗可能過500添... , 好想買, 但又真係覺得好貴囉, 仲貴過PS3同XB360轤AME..唉

TOP HOME

有原聲出就好la
開場個段我睇左幾次,次次開機都睇晒
就算隻game吾好玩都吾緊要,故事(雖然我吾識日文......)同配樂都補到滿分

TOP HOME

引用:
原帖由 toytoytang 於 2010-12-10 10:32 AM 發表
尋日問過GAME店未返貨, 仲有NDS 日文GAME好少有行貨返, 返親都係水貨, 所以一隻普通GAME通常都要4字頭, 呢隻我諗可能過500添... , 好想買, 但又真係覺得好貴囉, 仲貴過PS3同XB360轤AME..唉
已經買到啦~
580大元...痴線嘅價錢!!!不過本書真係好鬼靚
我咁大個女都未試過買隻game會貴成噉.......

TOP HOME

雖然好對唔住宮崎駿....
不過唔識日文GE我....唯有等漢代....T^T

TOP HOME

回覆 11# swyyvonne 的帖子

行晒深水埗, 旺角的game舖都搵唔到, 冇得玩

TOP HOME

引用:
原帖由 goldenfish903 於 2010-12-10 11:27 PM 發表
雖然好對唔住宮崎駿....
不過唔識日文GE我....唯有等漢代....T^T
好多漢字
唔使漢化都知佢講咩

TOP HOME

引用:
原帖由 arluileung 於 2010-12-10 11:54 PM 發表
行晒深水埗, 旺角的game舖都搵唔到, 冇得玩
可能太貴唔敢亂入貨住

熱門搜尋: 情人節 酒店 情人節 活動 情人節 課程 情人節 朱古力 曼谷

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。