註冊 微博

[食店] 榮華腊腸搵笨,大家吾好上當

榮華腊腸搵笨,大家吾好上當 E-mail 此主題給朋友

我在上星期太太叫我榮華總店買腊腸,但我不懂如何選擇,所以買了兩包半斤裝的加瘦腊腸,送半斤a腸,回家後拆開包腊腸,內裡祇得三孖(六條)三包共18條即$10一條,這樣都算啦!但願來這些腊腸內有很多肥豬肉及腊腸身非常濕,濕度比a腸還要濕。因我太太每年都會榮華腊腸,但她的總是買散裝的及是很乾身的。但包裝賣非常濕,而袋面標榜天然生曬。打電話投訴,有位熱線經理答我腊腸是應有濕的及肥豬肉的比例是2比8是屬正常,我聽後即起火。因我街所買的腊腸都是非常乾身的及多年食這間公司的腊腸經驗都是乾身的。再追問這位經理,他再答可能今年製作時天氣不理想,我聽後更激氣!!所以提醒大家不要買這間公司的腊腸。

TOP HOME

TOP HOME

TOP HOME

引用:
原帖由 FLYSON623 於 2010-11-11 01:43 AM 發表
買二送一 ? 咪即係迫你買三斤 , 係啲白痴先至信 ,
送 ? 邊個送呀 ? 公益金送呀 , 買嗰班正  on  9  ""
榮華年年都有幾日買二送一架啦~

TOP HOME

你係咪無將d臘腸放係雪柜ar,要放係雪柜架喎﹗

熱門搜尋: eye cream 邊 隻 好

TOP HOME

我阿媽年年都有買,年年都冇問題,
不過係自己選擇,唔係包好個d
買包好左個d預左唔係咁靚架啦

好濕都唔緊要,你都要洗食個時
肥拎來抄野咪得(例如抄菜)
學樓上講放係雪貴(雪幾日咩都乾啦)

一分錢一分貨嗎
唔洗咁勞氣,下次唔買忱個d,買自己選擇個d咪得

熱門搜尋: 知識 產權 信貸 評級 玻璃 工程

TOP HOME

打手 其他人要自己試過至知

TOP HOME

TOP HOME

其實街市豬肉檔既腊腸都ok架.....但一定要睇靚唔靚.....

我屋企就食既多數買街市...送禮先會買榮華...畯貌Gd...

加上感覺覺得榮華畯....腊腸甜既...唔太鍾意

Kiyu Nen Kokoro no Nagai Wesureru Nai

TOP HOME

引用:
原帖由 roz 於 2010-11-11 01:11 PM 發表

榮華年年都有幾日買二送一架啦~
樓上嗰個師兄咪就係講買二送 ' 一 ' 嗰一斤係邊個送囉 ,
前後咪即係 ' 焗 ' 你買三斤返屋企囉  ~ ~

TOP HOME

引用:
原帖由 An.pan.man 於 2010-11-12 06:44 PM 發表

樓上嗰個師兄咪就係講買二送 ' 一 ' 嗰一斤係邊個送囉 ,
前後咪即係 ' 焗 ' 你買三斤返屋企囉  ~ ~
點解會系焗你買三斤?
買一斤$180,你可以買一斤,送半斤
買兩斤$360,送你一斤
點焗法?我唔系幾明喎師兄
你解釋清楚少少吖唔該
唔通你言下之意,系佢抬高個價錢黎賣比我地?
定系佢一定要你買兩斤至可以出到門口?
我唔系榮華既人,我只系覺得講野唔使咁講
話到人地焗你,如果系咁,我print埋你呢段野去消委會告榮華

樓主:如果覺得佢真系唔好既,成包拎番去問清楚佢
再唔岩以後都唔買佢,唔使勞氣既

驃叔話:賭又會死,唔賭又病,唯有賭小小,吊住條命先啦!

TOP HOME

唔係波....
榮華 D 臘腸都好掂架波..
我成日食...
同埋買2斤送一斤...又點係焗人買呢?
2斤送一斤 唔係成日有.... 平時冇... 價錢一樣...
我想問話人焗人買 果個人有冇買過榮華 野架....唔識唔好亂講~

熱門搜尋: 寵物 用品 速遞 petpetpet 寵物 用品 速遞

TOP HOME

人地開左個ac成年, 第一篇就話人d 立腸

TOP HOME

引用:
原帖由 FLYSON623 於 2010-11-11 01:43 AM 發表
買二送一 ? 咪即係迫你買三斤 , 係啲白痴先至信 ,
送 ? 邊個送呀 ? 公益金送呀 , 買嗰班正  on  9  ""
甘人地未買過 我都成日甘

熱門搜尋: 知識 產權

TOP HOME

引用:
原帖由 rukiphy 於 2010-11-13 09:34 AM 發表
人地開左個ac成年, 第一篇就話人d 立腸
重點

熱門搜尋: 銀行 investment 即時 股票 報價

TOP HOME

伸延閱讀
 18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。