註冊 微博

20 12
發新話題發佈投票

[求助] 我第一次玩pc game ,唔識點開隻碟阿...求救小妹TT

我第一次玩pc game ,唔識點開隻碟阿...求救小妹TT E-mail 此主題給朋友

今日我同朋友行街果陣佢買左兩隻PC GAME碟,一隻佢一隻我...佢話想一齊玩所以比左一隻我啦,隻GAME叫DEADRISING2,正版黎,盒面寫住GAMES FOR WINDOWS LIVE , 支援WINDOWS7
但係我從來未試過玩PCGAME,所以唔知點裝好...我就咁放隻碟入去電腦個DVD機冇反應   
衣家我又唔想話佢知我開唔到,同唔到佢玩,覺得哂左佢D錢...希望各位可以教教我點DL

TOP HOME

有冇人可以幫到我阿

TOP HOME

反覆嘗試將隻碟放入DVD 至能正常開啟為止
正常應該會自動啟動安裝檔

如果沒有請留意我的電腦的光碟機有沒有任何反應

如再沒反應可能光碟機出現問題

其實你問下你個FD都冇問題阿

你又安吾到先真系浪費佢既心思

TOP HOME

以上幾點我都不斷試左,但係真係冇反應...係我的電腦開dvd檔係空白
隻碟係正版黎,而且佢寫住支援windows vista/xp/7 我係xp黎應該開到,而且佢係pc.dvd...我果部dvd機....唔係應該對應?...
到衣家我都唔知係隻碟定係部dvd機問題

TOP HOME

有冇其他電腦? 試下入其他電腦睇下

如果都吾得, 7日內憑單換貨

TOP HOME

屋企人叫我試下用其他DVD碟睇下得唔得,但係咁岩冇DVD碟
如果要用其他電腦入,就天日先去朋友屋企試...
真係可以7日內換貨=口="?

TOP HOME

張單有冇寫XD?

其實我都吾知, 我亂講...

熱門搜尋: japan bid 台灣 代購

TOP HOME

係BOBOBOBO= = 張單我......將佢變左做RUBBISH...

TOP HOME

引用:
原帖由 taxi7 於 2010-11-3 08:02 PM 發表
係BOBOBOBO= = 張單我......將佢變左做RUBBISH...
...隻碟一齊買? 分開買? 你個FD有冇?

TOP HOME

分開買嫁=口= 死得

熱門搜尋: 手機 video conference

TOP HOME

但係我從來未試過玩PCGAME,所以唔知點裝好...我就咁放隻碟入去電腦個DVD機冇反應
有冇試過係我的電腦裡自己run佢?
講真,光碟好少壞...

TOP HOME

你果隻到底係未真係正版=.=??
你放完落去之後開我的電腦有冇見到隻game load到出黎?
如果冇的話可能係你個cd rom 有問題

TOP HOME

After you insert the DVD, check your DVD drive( D:\ or E:\, etc) double click on it and see does it run.

TOP HOME

叫你個fd試下俾佢隻碟你裝@@而家d pc game都係認cd-key唔認碟,裝完用番你而家個盒入面既cd-key去確認就得啦,如果都係裝唔到就係你dvd-rom有問題

TOP HOME

引用:
原帖由 taxi7 於 2010-11-3 03:23 PM 發表
今日我同朋友行街果陣佢買左兩隻PC GAME碟,一隻佢一隻我...佢話想一齊玩所以比左一隻我啦,隻GAME叫DEADRISING2,正版黎,盒面寫住GAMES FOR WINDOWS LIVE , 支援WINDOWS7
但係我從來未試過玩PCGAME,所以唔知點裝好... ...
係米dvd-rom read 唔到野呢!
uninstall dvd & rebot

TOP HOME

伸延閱讀
 20 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。