註冊 微博

[分享] 最新Wood_r4_v1.43 內核專區(26/1/2012 更新!!)

最新Wood_r4_v1.43 內核專區(26/1/2012 更新!!) E-mail 此主題給朋友

先話比大家聽WoodR4內核只for原版R4及R4I使用

原版R4圖:

R4I圖:

其他燒錄卡(e.g R4 Ultra,R4 SDHC等等)是不支援WoodR4內核
如使用了就會有以下情況 - 開機停左o係loading畫面

我都希望各位用woodr4前先backup左之前卡內既野先
以免發生意外
引用:
WoodR41.43
修正了最新遊戲的反燒錄,包括精彩人生、RPG工具加強版、爆漫王等最新歐美日韓版遊戲等,請使用原始ROM進行遊戲
下載點1
下載點2
引用:
WoodR41.42
修正了最新遊戲的反燒錄,包括實況口袋棒球14、重裝機兵2重制版、監獄兔、海賊王等最新歐美日韓版遊戲等,請使用原始ROM進行遊戲
下載點1
下載點2

WoodR4內核用法 :
1.下載WoodR4 v1.31內核

2.解壓縮WoodR4 v1.31的壓縮檔

3.你會見到一個file叫WoodR4 v1.31

4.打開佢,將入面的_rpg及_DS_MENU放落SD卡

5.將SD卡入面的全部save改名
e.g 馬里奧賽車DS.sav ---->  馬里奧賽車DS.nds.sav
如此類推......

6.開機揀game玩,完成!

Enjoy~~~~~

TOP HOME

how to use, where is the woodr4.nds?

熱門搜尋: bag 內衣 時裝 電話 繩

TOP HOME

e+1.9都玩到7月1日既新game.唔洗在更新新版本,不過9月18日出既寵物小精靈就唔知要唔要用
但都要下載下先

TOP HOME

我用左這個 version 終於玩倒 d 新 game 啦,好開心呀﹗

連太鼓及Sushi Go Round 都玩倒,仲唔需要特意入補丁落去添,多謝樓主的好介紹,我好開心﹗

我之前一直都係用開 R4 v1.18 繁體版的,而家轉左樓主介紹的 Wood_r4_v1.10 後,咩 Game 都玩倒。

熱門搜尋: 期貨 credit card 投資 即時 股票 報價

TOP HOME

我之前未用這個 Wood_r4_v1.10 前,係用 R4 v1.18 繁體版的。

首先,我剛才於今日 23:23 分試用過,係成功的,我現將步驟放出黎,請大家可不妨都跟住以下步驟做一次。

太鼓及Sushi Go Round 都玩倒,唔需要特別再另加咩野補丁入去的。
________________________________________________________________________________________________________

請注意﹕以下步驟,只適用於 R4 v1.18 的用家。

下載左 Wood_r4_v1.10 後,請將你原來用開的內核刪除去,

Wood_r4_v1.10 代替你原本的 R4 v1.18 內核,跟住把 Game & Save 以外的所有 File Delete

( 為左保障,可另行儲起,免於玩唔倒的後果。)

之後將你剛才下載左果個「wood_r4_v1.10」個 File 打開,

裡面有另一 File 叫做「_root_r4」

你再將佢打開埋,就即時會有「_rpg 及 _ds_menu」的,請將此兩個檔案放入去你張咭內就 OK﹗

做好晒以上的步驟後,下一步工作係要將你地的 sav 檔加返 d 野,

如下﹕原先本來係「0034 - Zoo Keeper (U).SAV」,咁你要起SAV 前加「.NDS」,

例子﹕記住如果你個 SAV 字係大楷的,就請用回大楷。如果你個 sav 字係細楷的,請用回細楷。如下面兩個例子。

大楷﹕0034 - Zoo Keeper (U).NDS.SAV

細楷﹕0201 - Mario Kart DS (EU).nds.sav

( 這個 VERSION 唔需要特意外加補丁落去的,方便快捷。)

熱門搜尋: 期貨 credit card

TOP HOME

有冇其他人用緊?
佢同之前官方個個有咩唔同???

TOP HOME

引用:
原帖由 raychow0202 於 2010-7-2 23:43 發表
有冇其他人用緊?
佢同之前官方個個有咩唔同???
我剛才用左,成功左我即打左個步驟出黎。

TOP HOME

我想問, 係咪繁中既R4都用到???

TOP HOME

引用:
原帖由 raychow0202 於 2010-7-2 23:49 發表
我想問, 係咪繁中既R4都用到???
係呀﹗我之前係用緊繁體版 R4 的。

TOP HOME

引用:
原帖由 hayman272 於 2010-7-2 11:38 PM 發表
下載左 Wood_r4_v1.10 後,請將你原來用開的內核刪除去,

以 Wood_r4_v1.10 代替你原本既內核,跟住把 Game & Save 以外的所有 File Delete,

( 為左保障,可另行儲起,免於玩唔倒的後果。)

之後將你剛才下 ...
多謝哂你既分享

TOP HOME

補丁咗嘅game,
1.09玩到,
升咗1.10會唔會玩唔到

熱門搜尋: bag

TOP HOME

引用:
原帖由 異異 於 2010-7-3 00:00 發表

多謝哂你既分享
樓主我係 hayman272 唔係 HEYMAN272,你打錯左我個名呀﹗

不用謝謝﹗大家一齊分享,希望都多 d 人玩倒。

TOP HOME

deleted all the other things and placed all those files from wood 1.10 but now its stuck on loading.....

TOP HOME

12# 錯左個字變左男人 xd

13# if u use old r4 not working ,,back up all and format your card
g.l

熱門搜尋: fortune 襟章

TOP HOME

引用:
原帖由 hayman272 於 2010-7-3 12:04 AM 發表

樓主我係 hayman272 唔係 HEYMAN272,你打錯左我個名呀﹗

不用謝謝﹗大家一齊分享,希望都多 d 人玩倒。
sor呀一時唔小心

TOP HOME

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。